Stop NOOIT met LEREN

never-stop-learning

EET je wel gezond? DRINK je wel voldoende? LEER je wel genoeg?

Als kind werd mij geleerd gezond te eten en genoeg te drinken. Je school werd door je ouders uitgezocht. De “BASIS” school (toen gewoon aangeduid als “Lagere school”) kende nog geen vakken pakketten. Groep 1 en 2 was toen de kleuterschool, daarna was het klas 1 t/m 6. “BASIS” onderwijs, de basis om verder te kunnen in het leven.

Had je geluk, ging je doorleren, had je pech dan moest je aan het werk, of andersom. Het is maar net hoe
je de school beleefde. Terugkijkend op deze eerste 8 jaar “school” heb ik niet het gevoel dat ik er veel geleerd heb, tot ik wat dieper graaf. Het was wel degelijk de BASIS voor mijn verdere ontwikkeling.

Heel veel keuzes zijn daar gemaakt of geboren, onbewust wellicht, maar images
toch. Volledig onbewust heb ik daar DE BASIS gelegd voor mijn verdere
leven. Volledig onbewust LEERDE ik wat belangrijk voor me was en wat
niet, maar je had zat aan je hoofd.

Pas later op de HAVO leerde ik dat er meer voor komt kijken dan schoolboeken. Doe je niks met de opgedane kennis, dan heb je er ook weinig aan. De uitvoering van de opgedane kennis verankerd het geheel. Als je dat dan ook nog eens met plezier en de juiste houding doet, dan is de kring rond.

Mensen die de kennis hebben opgedaan en hun vaardigheden met een positieve werkhouding uiten, zijn bijna zonder uitzondering succesvol in die rol. Als je er even 5 minuten over nadenkt, dan komen die mensen vanzelf op je netvlies, ze zijn overal om je heen. Het zijn die mensen die je graag volgt op hun blog of FaceBook pagina.

Zonder uitzondering zijn deze mensen altijd blijven leren en spijkeren ze elke dag aan hun kennis en vaardigheden. Het werkt toch ook veel lekkerder als je weet waarover je het hebt?

“Je hebt geen twijfels, dus je moet met hele goede argumenten komen om je van jouw pad te krijgen.”

Dat is wat ALTIJD blijven LEREN met je doet. En iedereen snapt dat het soms wat overweldigend is, dat je het niet altijd meteen in één keer hoeft te leren, doe het in babystapjes of in sprint snelheid, alles is goed, behalve stoppen met zelfontwikkeling.

ComHumans pakt dat voor je aan op deelgebieden. We bieden je de tools, we helpen je met leren, we tonen je de mogelijkheden, we willen je de vaardigheden graag leren, maar één ding hebben we niet in de hand en dat is jouw werkhouding.

LEER en groei met ons mee:
Wil je de toekomst anders dan je verleden was? Wij LEREN je hoe. Wil je meer uit je leven en weet je nog niet hoe? Laat ons het je LEREN. Kort gevolgd door DOEN !!

Want hoe gaaf is het dat we dat nu SAMen kunnen doen, geheel op onze eigen(wijze) SAM’s Way, Jij en ik met dat hele grote team van LEERgierigen?
competentie-150x150

KENNIS + VAARDIGHEDEN + HOUDING –> CHECK !!
Pak mijn hand………..
Succes verzekerd!!

handtekening3

Be Sociable, Share!

Comments

comments

8 thoughts on “Stop NOOIT met LEREN

 1. En zo is het maar net Ton,
  Blijven leren.
  Combumans is voor mij persoonlijk een tweede kans, een kado om te leren wat ik vroeger nooit heb geleerd op school.
  Voor mij een opleiding die niet duur is en veel waarde gaat toevoegen aan mijn leven en dat van mijn gezin.
  Kennis op doen is voor sommige wellicht duur.
  Maar geen kennis is duurder op termijn.
  Met kennis sta je sterk.
  En NU wordt het leuk omdat we het SAMen doen.

 2. Mooi omschreven, Ton van Wijk!
  Gelukkig dat we heel veel dingen al onbewust geleerd hebben.
  Daardoor zijn we in veel dingen Onbewust Bekwaam!
  Nu voel ik me nog Bewust Onbekwaam als het om de zaken van ComHumans gaat.
  Maar door de mooie ComHumans pakketten 1,2,3 en 4 ben ik straks Bewust Bekwaam!

  Nu leer ik al veel op het forum.comhumans.com en op de blogs van jou, Ben Veerbeek, Arian Last en Arthur Brekelmans.

  Voorlopig blijf ik Leren!

 3. Die basis, daar zal iedereen zich wel in herkennen, ook ik en ook ik heb er veel aan gehad.
  Daarmee wil ik niet zeggen dat ik het leuk vond, van mij hoefde dat allemaal niet, dat is dan ook de rede waarom ik met veel 5e en 6e thuis kwam, en na 8 jaar die basisschool pas heb afgerond.
  Vandaaruit naar de LTS, het gekke is daar ben ik wel gaan leren, waarom ? ik had een doel voor ogen en dat wilde ik bereiken.
  Na vier jaar, veel geleerd en mijn doel bereikt, maar ik wilde toch noch een beetje meer leren dus nog een jaar er aan gelakt voor het fijne werk en met succes afgerond.
  Tijd om een baantje te zoeken, vlot gevonden en ik vond het leuk, maar vond het toch jammer om niet meer naar school te gaan, dus om nog meer te kunnen avondcursus gevolgd om nog meer kennis op te doen.
  Uiteindelijk ben ik uitgeleerd althans dat dacht ik, maar het leerproces gaat gewoon door ook zonder die school.
  Zo komt het dat ik na enkele jaren binnen een bedrijf wel wist hoe het werkte, het werd routine en daar had ik geen zin in, ik wilde meer daag mij uit, in die tijd was er werk genoeg, je hoefde een bedrijf maar te bellen en je was al bijna aangenomen, zo heb ik tot mijn 35e veel bedrijven leren kenen vanaf het interieur voor varkensstallen tot machinebouw.
  Toen kwam de periode dat ik iets heel anders wilde, en daarin wilde ik mijn eigen bedrijf, wat dat wist ik op dat moment nog niet, wat ik wel wist is dat ik er voor moest leren, om te beginnen een middenstandsdiploma halen, 1 jaar en intussen bedenken wat wil ik verder, dat is Horeca geworden, na een half jaar ook deze cursus afgerond.
  Toen op zoek naar een bedrijfje om de kost te kunnen verdienen, snel gevonden koste veel maar achteraf niet de hoofdprijs.
  leuk ik heb een café overgenomen maar ik heb nog nooit een pilsje getapt, na een half vat kon ik dat dan ook weer.
  In de jaren dat ik die pilsjes heb getapt heb ik veel geleerd, van mijn eigen fouten van mijn personeel en van de klant die me de oren van de kop lullen.
  Achteraf dom, maar met mijn scheiding heb ik het bedrijf verkocht maar de kennis blijft bij.
  Nu ben ik al 10 jaar Touringcar chauffeur, ook hier heb ik veel mee geleerd, niet allen dat ik nu weet waar bepaalde plaatsen liggen waar ik voorheen nog nooit van gehoord had, maar ook de wensen van de mensen die ik vervoer, mensen zoeken dat wat zij leuk vinden voor een avondje of een weekendje weg.
  Uiteindelijk vormde dat een beeld, dat was een combinatie tussen Horeca en klant, ik ben dat uit gaan werken en zo is tenslotte na enkele jaren Goedkope Feestlocatie ontstaan.
  In die tussentijd kreeg ik ook te horen van het bestaan van Comhumans zoals waarschijnlijk velen heb ik ook mijn twijfels gehad, en heel veel vragen, op dat moment konden niet alle vragen exact beantwoord worden, maar wat wel beantwoord kon worden was ik al tevreden mee, en zo ben ik ook in het wereldje van Comuhmans gestapt, ik hoor nu thermen en toepassingen waarvan ik het bestaan nog niet eens wist, een nieuw leerproces een nieuw doel, met andere ogen kijken naar de toekomst.

 4. Mooi omschreven Ton!
  Uiteraard heb ik pakket vier besteld. Kan niet wachten om te beginnen met leren/de inhoud van de pakketten te ontdekken en in praktijk te brengen.

  Thanks voor je motiverende woorden.

 5. Elke dag is een dag waarop je leert, waarop je je kennis uitbreidt. Bewust en onbewust. Leren doe je zeker niet alleen door met je neus in de boeken te duiken. Je leert het pas echt als je het ook toepast! Maar je leert ook van je kind(eren), je leert van de natuur, je leert door te doen ook al weet je niet hoe, kortom je leert altijd. Als je ook toepast wat je bewust of onbewust leert. Als je dus actie neemt.

  Belangrijk is dat je open staat voor vernieuwing, om de dingen die je jarenlang op een bepaalde manier aanpakte bijvoorbeeld eens anders te doen, gewoon, omdat je kind je daarop wijst, of door je in te lezen via boeken, tijdschriften, je ook internet over vraagstukken waar je mee te maken krijgt.

  Zo had ik tot dinsdag 18 augustus nog nooit gehoord van een buxusmot. Totdat we deze veelvraat nog in rupsvorm op onze buxus tegenkwamen. Direct op internet wat zoekwoorden ingetikt en gelezen wat er te lezen valt. Zoals, waar komt ie vandaan, hoe heet het beestje, maar vooral is hij/zij/het te bestrijden met behoudt van de buxushaag?

  Doordat ik andere mensen wilde helpen waarschuwde ik ze via een bericht op mijn facebook tijdlijn. Hierdoor kreeg ik de tip om een tuinier om hulp te vragen. Omdat deze tuinier bij de tipgever ook al hulp had geboden. Doordat ik die tuinier een mailtje stuurde, zijn direct de dag erna die veelvraten aangepakt door deze tuinier!

  Voor en met elkaar, SAMen, delen en geven, maar vooral ook DOEN. Ja zeker. DOEN.

  Als ik namelijk zelf géén ACTIE had genomen, had ik geen tipgever gehad, had ik geen tuinier aan het werk gezet en was alles hetzelfde gebleven: honderden rupsen die onze buxushaag kaalvreten en onze buxushaag die deze strijd niet zou overleven.

  ComHumans is in dit voorbeeld de tipgever, jij bent de actienemer. SAMen leren, SAMen geven, SAMen delen. Een Sharing Society volgens SAM’s Way.

 6. Ton
  Wat een mooi blog heb je weer geschreven
  Het hele leven bestaat uit leren
  Soms hoor ik mensen roepen ik ben voor een dubbeltje geboren en zal nooit een kwartje worden, dan denk ik: als die kwartjes de dubbeltjes nou eens gaan helpen door te laten zien hoe zei tot een kwartje geworden zijn goe gaaf is dat
  Dat is nou precies het gevoel wat ik bij Comhumans heb
  Dat je geholpen word door mensen die hoger op de ladder staan als mij
  We moeten allemaal beseffen dat we een winnaar zijn. En dat we door SAMen werken met elkaar heel de wereld aan kunnen en dat we kunnen worden wie we willen zijn!
  Ik zie een hele mooie toekomst voor ons liggen met Comhumans en ben blij dat wij ons steentje bij kunnen dragen aan een waardevollere wereld !
  Wij doen het anders wij doen het op SAMs way

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *